Mi az OSPF V3?

OSPFV3 az IPv6 nyitott legrövidebb út első útválasztási protokollja. Az OSPFV2-hez hasonló az OSPFV2-hez egy linkállapot-adatbázis, intra- és interterület, valamint külső útvonalak és virtuális kapcsolatok koncepciójához. OSPF működik IPv4-vel, és az Ospfv3 működik IPv6-vel.Tudja meg, mi az OSPF és hogyan működik?

Routerek connect használó hálózatok az Internet Protocol (IP), és OSPF (legrövidebb út nyitása először) egy router protokoll, hogy megtalálják a legjobb utat a csomagokat, azok átmennek egy sor összekapcsolt hálózatok. Az OSPF útválasztási protokoll nagymértékben felváltotta a régebbi útválasztási információs protokoll (RIP) a vállalati hálózatokban.

Továbbá, mi az OSPF fő célja? OSPF (legrövidebb út nyitása először) protokoll az egyik család IP Routing protokollok és egy belső átjáró protokoll (IGP) az interneten, terjesztésére használt IP routing információk az egész egy autonóm rendszer (AS) IP hálózatban.

Ismerje meg, mi a különbség az OSPF V2 és a V3 között?

OSPFv2 jelentése legrövidebb út nyitása először 2-es verzió és OSPFv3 jelentése legrövidebb út nyitása először 3-as verzió OSPFv2 az IPv4-es OSPF változat, mivel OSPFv3 az IPv6 OSPF változata. Az OSPFV2 -ben számos OSPF interfészenként nem támogatott, míg az OSPFV3-ban, számos interfészenkénti OSPF példányt támogatnak.

Mi az LSDB az OSPF-ben?

Az LSDB (Link State adatbázis) az adatbázis, amely az OSPF építése és az LSA-kban található információkon alapul (Link State hirdetések). Az LSDB az ugyanazon a területen belüli routerek között szinkronizálódik.

Milyen előnyökkel jár az OSPF?

OSPF támogatja / biztosítja / előnyeit & # 8211;
 • mind az IPv4, mind az IPv6 irányú protokollok.
 • az egyenlő költségű útvonalak kiegyensúlyozása ugyanazon a célállomáson.
 • vlsm és útvonal összefoglalása.
 • Korlátlan hopszámok.
 • A gyors konvergencia frissítései.
 • hurokmentes topológia SPF algoritmus segítségével.
 • fut a legtöbb útválasztón.
 • osztály nélküli protokoll.

, aki OSPF-t teremtett?

Internet Engineering Task Force (IETF

Melyik réteg az oszpf?

Wikipedia szerint a RIP az Layer és OSPF alkalmazáson működik az Internet Protokoll lakosztály Internet Rétegében.

, hogy az OSPF költség kiszámítása?

A legrosszabb elérési út első ( OSPF ) az metrikus értékét használja, és 100 Mbps referencia sávszélességet használ az költségszámításhoz . Az képlet a kiszámításához Az költség a referencia sávszélesség osztva az interfész sávszélességgel. Például 10 Mbps Ethernet esetében az OSPF metrikus költség értéke 100 Mbps / 10 Mbps = 10.

Az OSPF használata TCP vagy UDP-t használ?


A legrosszabb elérési út első ( Ospf ) egy link-állami útválasztási protokoll. OSPF A Not Használja a TCP / IP szállítási protokollt ( UDP , TCP ), de közvetlenül az IP-datagramokban van beágyazva a 89. protokollszámmal. A BGP a átviteli vezérlési protokollt használja ( TCP ) szállítási protokollként, és hozzárendeli a 179 fenntartott portot.

Hogyan használhatom az OSPF útválasztását?

engedélyezése OSPF egy Cisco router és hirdet interfészek, a következő feladatok szükségesek:
 1. használni a parancsot router ospf folyamat azonosítóját kezdeni OSPF.
 2. használja a hálózati parancsot az interfészek engedélyezéséhez.
 3. azonosítja a területi feladatokat.
 4. (opcionális) Adja meg az útválasztó azonosítóját.

az OSPF távolsági vektor protokoll?

Bár az OSPF a LINK-STATE útválasztási protokollként működik egy területen belül, a területek közötti viselkedése túlnyomórészt távolsági . A link-state fák (az 1. és 2. típusú LSA típusokból) csak egy területen tartanak fenn; Összefoglaló útvonalak (3. típusú LSA-k) HOGYAN TARTALMAZHATÓ Routing információt a területek között.

Miért használjuk a BGP-t az OSPF helyett?

A

OSPF intenzív -t igényelne a memóriát, valamint a CPU-erőforrásokat. BGP viszont az útválasztási táblázat mérete diktálta a szükséges eszközforrásokat. Az BGP rugalmasabbnak minősül, valamint skálázható, mint az OSPF , és ez szintén a -nál nagyobb a nagyobb hálózaton van.

Az OSPF támogatja az IPv6-ot?

OSPF egy széles körben használt IGP az IPv4, IPv6 , és dual-stack (IPv4 / IPv6 ) környezetben. Az OSPF frissítés Support IPv6 számos jelentős változtatást eredményezett a protokoll viselkedése.

Mi az OSPFv2?


OSPFv2 egy IETF link-state protokoll (lásd a & ldquo; Link-state protokollok & rdquo; című fejezetben 1-9) IPv4 hálózatokon. A szomszéd router megpróbálja létrehozni szomszédsági, ami azt jelenti, hogy a router szinkronizálja a link-state adatbázisokat, hogy azok azonos OSPFv2 útválasztási információ.

Hogyan engedélyezhetem az OSPFV3-ot?

OSPFV3 Router ID még mindig 32 bites bináris szám. Fontos, hogy az konfigurálja a egy OSPFV3 router-azonosítót manuálisan. Használja az "router-id & lt; router_id & gt;" Command to konfigurálja a az OSPFV3 router ID. OSPFV3 az "IPv6 OSPF & LT; PROPESS_ID & GT; a terület & lt; area_no & gt;" Parancs, hogy egy interfészt adjon hozzá egy OSPFV3 területhez.

Melyek az OSPFV3-nak az OSPFV2-en keresztül?

Ami az OSPFV3-ot támogatja az OSPFV2-nél?
 • Támogathat több IPv6 alhálózatot egyetlen linkre.
 • az ARP használatát igényli.
 • a hálózatok helyett a kapcsolatokon keresztül mozog.
 • Támogatja az OSPFV3 két példányát egy közös kapcsolat felett.

Mi az AB és ASBR az OSPF-ben?

ABR egy router, amely a gerincterület és az egyéb OSPF területek közötti kapcsolat létrehozására szolgál. Az ASBR olyan router, amely más OSPF területekhez kapcsolódik, valamint más útválasztási protokollok, mint például az IRP, az EIGRP, az IS-IS, RIP, BGP, statikus.

Miért jobb az OSPF, mint a RIP?

Az elveszett csomagok száma szerint az OSPF jobb , mint az RIP a kis hálózatokban, de az RIP az jobb a nagy hálózatokban. Az OSPF jobb, mint a RIP sok okból: az OSPF sávszélességet vagy késleltetést használ a legrövidebb útra, és nem használja a komló számát, mint az RIP -ben.

Mi az OSPF terület?


OSPF hálózatot lehet osztani az területek nevű al-domainekre. Az terület egy logikai gyűjteménye az OSPF hálózatok, routerek és linkek, amelyek ugyanazt az terület azonosítását tartalmazzák. A egy területen belüli routernek topológiai adatbázist kell fenntartania az terület területére, amelyhez tartozik.

, ami jobb OSPF vagy EIGRP?

EIGRP is kevésbé zavaró, mint OSPF mert nincs más hálózati típusok és EIGRP könnyebben telepíthető az agyban és a beszélt forgatókönyveket. Az OSPF csak a területek között foglalható össze. OSPF a LINK állapota, így az jobb nézete az egész hálózatnak, mint az EIGRP , mielőtt az SPF algoritmust futtatja.

Hogyan válassza ki az OSPF a legjobb útvonalat?

Az Route a legalacsonyabb értékű költséggel az Legjobb Route . Ha több útvonalak a hálózathoz ugyanazon útvonalon típusú és a költségek miatt választja a útvonalak kell telepíteni a routing táblát, és a router nem egyenlő költségű terheléselosztás több utakat.