Hol van a VLAN DAT fájl a kapcsolóban?

Normál tartomány VLAN konfigurációk tárolt az VLAN adatbázis-fájlban, az VLAN -nél. DAT , amely az kapcsoló flash memóriájában található.Ezt követően azt is megkérdezheti, hol tárolja a VLAN DAT? A

DAT fájl az tárolt -t NVRAM vagy Flash alkalmazásban tárolja. Remélem ez segít. A kapcsolótól függ. A moduláris kapcsoló, mint például a 6500, az NVRAM-ben és egy rögzített portkapcsolóban tartja, például a 3560-as villogást.

A fenti melletti, mi a célja a VLAN DAT fájlnak a kapcsolóban? , amint azt más e-mailekben találták meg az VLAN . DAT fájl tartalmazza az VLAN információt, ha VTP-ügyfél vagy szerver módban van. Az iOS-ban az kapcsoló rendszerint rendszeresen indul el egy VTP módmal átlátszó, így nem lesz az VLAN adatbázis véletlenszerű felülírása.

Ezzel kapcsolatban milyen parancs törli a kapcsolókban tárolt VLAN fájlt?

az VLAN törléséhez. DAT fájl a 6500/6000 kapcsolók , kiadja az Erase Const_nvram: parancs . A 4500/4000 kapcsolók , adja ki a törlési cat4000_flash: parancs . A Fix konfiguráció kapcsolók , adja ki az törlése Flash: VLAN .

Hogyan távolíthatok el egy VLAN DAT-t a Cisco kapcsolóból?

Hogyan kell törlni a VLAN adatokat a Cisco kapcsolókon

 1. 1. lépés: Távolítsa el a VLAN-t. DAT fájl. SW1 # Törlés vaku: vlan.dat.
 2. 2. lépés: Clear Start Up Config (opcionális átlátszó kapcsolókhoz), hogy minden VLAN-adat eltávolításra kerüljön, törölje az indítási konfigurációt is a következő parancsokkal.

Hogyan nézhetek meg egy VLAN DAT fájlt?

VLAN Információ megtekintése
DAT fájl , meg kell adnia az Show VLAN parancsot. Az kijelző A VTP információ, az üzemmód, a tartomány és így tovább, az Show VTP állapot parancs használatával.

Mi a VLAN hogyan működik?

virtuális helyi hálózatok ( VLANS ) Külön egy meglévő fizikai hálózatot több logikai hálózatba. Így minden VLAN létrehozza saját sugárzási tartományát. A két VLANS közötti kommunikáció csak olyan routeren keresztül fordulhat elő, amely mindkettőhöz van csatlakoztatva. VLANS munka , mintha független kapcsolók segítségével hoznak létre.

Hol van a VTP konfiguráció?

Az alapértelmezett konfigurációs fájl az tárolt az VTP adatbázisban, VLAN. DAT, NVRAM-ben. VTP konfiguráció Információ az tárolt az indító konfigurációs fájlban .

Hogyan törölhetek egy VLAN-t?

Törlés VLAN törlése a Cisco kapcsolóval
Az VLAN törlése olyan egyszerű, mint az alapértelmezett VLAN 1 hozzárendelése az VLAN részek részét képező portokhoz és törlése az VLAN . I.E Ha a VLAN 192-et törölni szeretné, hozzárendelje az VLAN 1-et a 3-6. Porthoz, és csak törlése Az VLAN 192.

Mi a VLAN adatbázis módja?


Az VLAN adatbázis -t az VLAN adatok, például az VLAN ID, NAME és MTU tárolására használják. Az VLAN adatbázis alapértelmezett helye a helyi VLAN -ben található. DAT fájl, ez nem illékony memóriában tárolódik.

Hogyan adhatok hozzá egy VLAN-t VLAN adatbázisba?

Konfigurációs lépések:
 1. Ismerje meg a "VLAN adatbázis" parancsot a VLAN adatbázis módba való belépéshez.
 2. kiadja a "VLAN VLAN-ID & GT; NAME VLAN-NAME" parancsot a VLAN adatbázis-parancssorban, hogy hozzáadjon egy Ethernet VLAN-t, és hozzárendelje azt egy számot.

Melyik VTP mód mentheti a VLAN információkat a VLAN adatbázisban?

Megjegyzés az VTP kiszolgálóban üzemmódban , VLAN konfigurációk mentve az NVRAM-ben. Ha a kapcsoló hibát észlel, miközben az - NVRAM konfigurációját írja be, az VTP üzemmódban a automatikusan megváltozik a kiszolgáló módból a Client üzemmódba . Ha ez megtörténik, a kapcsoló nem adható vissza -t a VTP kiszolgáló üzemmódig, amíg az NVRAM működik.

Milyen típusú VLAN-t használnak arra, hogy jelölje ki, hogy melyik forgalom nem indul el, amikor áthalad egy törzsport?

A natív VLAN-t használjuk a -hez Cisco kapcsoló 802.1QQ Trunk Port ().

Milyen parancsot használ a kapcsolók indítási konfigurációjának törléséhez?

Adja meg a Config-Register 0x2102-et.Adja meg a Véget, majd írja be az Command parancsot az törlése törlése az útválasztóban.

Hogyan törölhetem a Cisco kapcsolót?


Teljesen törlése Cisco kapcsoló & Hellip; Az egyszerű út! Tartsa lenyomva az "Mode" gombot az kapcsoló elején 10 másodpercig. A lámpák villogni fognak, majd a Solid & Ndash; Az kapcsoló teljesen törli az összes konfigurációt, majd újraindítja.

Hogyan állítja vissza a 2960 kapcsolót?

RE: HELP: Súgó: Váltás 2960 No Jelszó visszaállítása
 1. Kapcsolja ki először a kapcsolót, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a MODE gombot, miközben a kapcsolót újra bekapcsolja.
 2. A Flash fájlrendszer inicializálása érdekében futtassa a parancsot:
 3. Most felsorolhatja a vaku tartalmát a futtatással.
 4. a kapcsoló további indításához futtassa a rendszerindító parancsot:

hogyan törölje ki az útválasztót?

Router visszaállítása az alapértelmezett konfigurációhoz
 1. A router kialvit, csatlakoztassa a tápkábelt az útválasztóhoz, és csatlakoztassa a tápkábelt az áramforrásba.
 2. Keresse meg az útválasztó reset gombját.
 3. Nyomja meg és tartsa lenyomva a RESET gombot, miközben az útválasztó bekapcsolása.
 4. kioldja a RESET gombot 10 másodperc elteltével.
 5. várjon 5-10 percig az útválasztó befejezéséhez.

Mi az újratöltési parancs Cisco?

Az Cisco & Ldquo; Reload & Rdquo; Az parancs -t szinte minden IOS Cisco hálózati eszközön (routerek, kapcsolók stb.) A készülék újraindításához (vagy Reboot ) a készülék újraindítása.

Hogyan újratölti a Cisco kapcsolót?

újratölti a kapcsolót, írjuk be a következő parancsokat:
 1. reload - Használja ki a reload parancsot újra a kapcsolót azonnal.
 2. újratöltés {{hhh: mm | mmm | HH: mm [napi hónap]}} - Ezzel a parancs segítségével adja meg az ütemezett kapcsoló újratöltését.

Hogyan konzolok egy Cisco kapcsolóba?


Ellenőrizze, hogy helyes Console csatlakozás Cisco routerrel vagy kapcsolóval . Csatlakoztassa az konzol kábel RJ45 csatlakozóját az Cisco router Console portjához. Csatlakoztassa a másik végét a számítógép soros portjához. Ha többet szeretne megtudni az alábbi linkre, hogy többet tudjon meg az Console Port és konzol kábellel.

Mi a jellemző a Routed Port egy réteg 3 kapcsoló?

Mi a jellemző egy útválasztott port egy réteg 3 kapcsoló ? Támogatja a csatornát. Általában WAN-kapcsolatként használják. Nem lehet hozzárendelni IP-címét.

Hogyan hozhatok létre egy VLAN-t a Cisco kapcsolóval?

hozzáadása VLAN és adja konfigurációkkal VLAN alüzemmódban egy kapcsoló , használja a VLAN parancsot globális konfigurációs módban. Az VLAN nevének megnevezése kapcsoló , használja a névparancsot VLAN konfigurációs módban. Az beállítása Az interfész típusa segítségével használja a Switchport mód parancsot az interfész konfigurációs módban.