Hogyan teljesíthetsz hasi vizsgálatokat?

Az vizsgálat kezdődik a páciens fekvő helyzetben, az hasi teljesen kitéve. A bőr és a kontúr a has ellenőrzik, majd auscultation, ütőhangszerek, és tapintása kvadránsok.Következésképpen mi a hasi vizsgálat sorrendje?

Ha fizikai értékelést végez, négy technikát használ: Ellenőrzés, Tappáció , ütőhangszerek és auscultation. Használja őket szekvenciában & MDash; Hacsak nem végez egy hasi értékelést. Palpation és ütőhangszerek megváltoztathatják a bélhangokat, így megvizsgálnád, auscultate, percuss, majd tapsol egy has .

is, a Tympany normális a hasban? Az Tympany az normálisan hallja az -t a gyomor -nél, de nem egy normál mellkasi hang. A mellkas felett hallott timpán hangok jelzik a mellkasi túlzott levegőt, például pneumothoraxlal.

Hasonlóképpen megkérdezhetik, hogyan ellenőrizheti a lépt?

Spleen

 1. A hasfelesleges tapintás. Az
 2. a jobb alsó negyedben indul, és átlósan haladjon a bal felső negyed felé.
 3. megpróbálja megnyugtatni a lép Spleen felületes tapintási technikával.
 4. minden lépéssel, kérje meg a beteget, hogy mély lélegzetet vegyen.
 5. a lép hegyére érzi magát.

Miért érintik az orvosok a gyomrot?

ütőhangszerek az Belly megérintésével és a hangok hallgatása. Ha az egészségügyi szolgáltató a -t csak a borda ketrec alatt tartja, akkor hallja a normál máj által készített hangokat. Hasonló hangok hallottak, ha a máj -nek a -nek kell lennie, lehetne egy megnagyobbodott máj jele.

Melyek az orvosok érzése, amikor a gyomrára nyomják?

megnyomásával a gyomor egy módja annak, hogy megtudja, ha a méret a a belső szervek normális, hogy ellenőrizze, ha valami fáj, és érzést , ha valami szokatlan történik. A megjelenése, hallgatása és az érzése egy fizikai vizsga része.

Mi a Carnett jele?

Az orvostudományban az Carnett jel olyan megállapítás, amely a klinikai vizsgálatban (akut) hasi fájdalom marad változatlanul, vagy növekszik, amikor a hasfal izmait feszítették.

mi a tympany a hasban?

Orvosi meghatározása Tympany
Tympany : olyan üreges dob-szerű hang, amely akkor keletkezik, amikor egy gáztartalmú üreg élesen megérinti. puffadás hallható, ha a mellkas tartalmaz szabad levegő (pneumothorax) vagy has kifeszítve gázzal. Tympaniták néven is ismert.

Mi a hasi értékelés célja?

Cél . Az hasi vizsga célja, hogy több információt kapjon, ami jelezheti, hogy mi okozza a beteg tüneteit. Az orvos információt ért el az Auscultating, Palpating és az hasi -os ellenőrzésével.

Mi a hasi merevség?


hasi merevség A a gyomorizmok merevsége, amely rontja, ha megérinti, vagy valaki más megérinti, az hasát. Ez önkényes válasz az hasi nyomás által okozott fájdalom megakadályozására. Ennek a védelmi mechanizmusnak egy másik ciklusa őrzi.

hogyan érzi magát a gyomor tömege?

A hasi tömeg jelei és tünetei
 1. duzzanat az érintett területen.
 2. fájdalom a hasban.
 3. hasi teljesség.
 4. hányinger.
 5. hányás.
 6. nem szándékos súlygyarapodás.
 7. képtelen vizelni.
 8. képtelen a széklet átadására.

hol percuss a gyomrod?

Indítsa el a megfelelő Midclavicular vonal elhelyezkedését. Könnyedén Percuss a jobb oldali középső vonalban felfelé a Umbilicus alatti Tympany területén kezdődően. Lehetővé válik, hogy figyelmesen hallgasson az Percussion megjegyzésre. Készítsen egy jelölést, ahol a tympany a dullness (alsó határ), bőrceruzával változik.

mit hangzik az ascites?

Az Ascites értékelésére szolgáló technika a tompaság áthelyezése. Az ascites-has, gázzal töltött bél hurkok tetejére úszik, míg a aszcitesz folyadékot esik a függő része a has. A eredményeként az ütőhangszerek a bélhurkok tympanitikusak és a környező folyadék fölé tendezik.

miért hangzik a gyomrom üreges, amikor megérintem rá?

A belek üreges , így a BOWEL hangzik a visszhangon keresztül a hason, mint az hangok hallották a vízcsövekből. Ez a probléma gáz, folyadékokat, a belek tartalmát okozhatja, hogy felépítse és megszakítsa a bélfalat. A Szolgáltató nem tud hallja hallani a béli hangokat, amikor a has hallgatja.

mi őrzi a hasi vizsga?


Hasi őrzés a tensing a hasi fal izmok őr gyulladt szervek a has a fájdalom nyomást rájuk. A feszültséget az hasi fal megnyomásakor észleli. Az hasi őrzés is ismert, mint "D & EACUT, FENS MUSCULAIRE".

Mi a célja a tapintás?

tapintással a folyamat, amelynek során az egyik kezét, hogy ellenőrizze a szervezet, különösen, miközben észrevette / betegség diagnosztizálására vagy a betegség. Pation fontos része a fizikai vizsgálatnak; Az érintés érzése ugyanolyan fontos ebben a vizsgálatban, mint a látás érzése.

kell szilárd vagy puha?

Normál: has az Soft , a rectus izom nyugodt, és a tapintás során nincs kellemetlen érzés.

Hogyan tesztelsz fizikailag a függelékgyulladásra?

tesztek és eljárások A függelikus gyulladás diagnosztizálásához:
 1. fizikai vizsga a fájdalom értékeléséhez. Orvosa gyengéd nyomást gyakorolhat a fájdalmas területre.
 2. vérvizsgálat. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos ellenőrizze a magas fehérvérsejtszámot, amely fertőzést jelezhet.
 3. vizeletvizsgálat.
 4. képalkotó tesztek.

Hogyan tesztelsz az ascites otthon?

Az orvostudományban, a folyadék hullám vizsgálati vagy fluid izgalom teszt egy teszt ascites (szabad folyadék a hasüregben). Ezt úgy végezzük, hogy a páciens (vagy kollégája) a has középvonalán lenyomja a kezét. A vizsgáztató ezután becsapja az egyik oldalt, miközben érezte a csapot a csapra.

Honnan tudja, hogy van-e hasi ascites?


Ascites A -t általában a teljesség érzése, egy balloning Belly és a gyors súlygyarapodás kíséri. Más tünetek gyakran tartalmazzák: légszomj. Hányinger.
Az

a hasban folyadékot jelent a rákban?

Ascites az folyadék felépítése a szervek körül az hasi -ben. Ha az Ascites -t az rák okozza, malignus Ascites -nek nevezik. A Malignus A4cites leggyakoribb az alábbi rákos megbetegedéseknél : Colon rák .

miért történik az ascites?

Ascites A -t leggyakrabban a máj hegesedés okozta, más néven cirrhosis. A hegesedés növeli a nyomást a máj véredényei belsejében. A megnövekedett nyomás a folyadékot a hasüregbe kényszerítheti, ami ascites -t eredményez.