Melyek a páciens ápolásának célja a megnövekedett ICP-vel?

Ha az páciens -t gyanítják, hogy az fokozott ICP -et tartalmazza, az növekvő nyomásának csökkentésére szolgáló eljárások magukban foglalják továbbá az beteg fejének emelését, a nyakukat semleges helyzetben, elkerülve a nyakukat, elkerüljük a hidratációt , Normál testhőmérséklet fenntartása és normál oxigén és szén-dioxid szint fenntartásaE tekintetben, mi az ICP monitoring ápolási gondozás?

ápolási beavatkozások pozitívan vagy negatívan befolyásolhatják az intracranialis nyomást ( ICP ). ápolók A egyedülálló lehetőséget kínál az Care beteg kezelésére annak érdekében, hogy csökkentse az emelkedett ICP -t, és megakadályozza a másodlagos agyi sérülést. Ez lesz kényes egyensúly az agyműködés fenntartásához, miközben segíthet más másodlagos sérülések megelőzésében.

Továbbá, miért növeli az ICP klinikailag fontos? Hirtelen megnövekedett intracranialis nyomás komoly és gyakran életveszélyes állapot. A gyors kezelés jobb kilátást eredményez. Ha az megnövekedett nyomás az fontos agyi struktúrákra és a véredényekre nyomja, súlyos, állandó problémákhoz vagy halálhoz vezethet.

Egyszerűen így, hogyan kezelheti az ICP-t?

Medical kezelése megnövekedett ICP tartalmaznia kell nyugtatás, vízelvezető CSF és osmotherapy akár mannit vagy hipertóniás sóoldat. Az INTRACRANIAL HIPTETETIZETIZSÁGOZÁSRA VONATKOZÓ TÖRTÉNŐ A KEZDETI MEDICAL kezelésre , a barbiturát kómát, a hipotermiát vagy a dekompresszív craniectomiát kell figyelembe venni.

Mi a legjobb pozíció a beteg számára a megnövekedett intracranialis nyomással?

A legtöbb betegeknél az intracranialis hipertónia, a fej és a csomagtartó magasság 30 fokig hasznos az ICP csökkentéséhez, biztosítva, hogy legalább 70 mmHg vagy akár 80 mmHG biztonságos CPP-t tartsunk fenn. betegek a szegény hemodinamikai körülmények között legjobb ápolt lapos.

mi a normális ICP?

intracranialis nyomás ( ICP ) a koponya belsejében, így az agyszövetben és a cerebrospinalis folyadékban (CSF). ICP jelentése normálisan 7 & Ndash; 15 mm Hg; 20 & ndash; 25 mm Hg, az normál felső határértéke, az ICP csökkentése érdekében.

Hogyan figyeli az ICP-t?

ICP a koponya nyomása. Az intraventrikuláris katéter a legpontosabb monitoring módszer. Intraventrikuláris katétert helyezünk be, egy lyuk fúrt a koponyán. A katétert az agyba helyezzük az oldalsó kamrába.

miért történik meg a Cushing hármas?

Az Cushing Reflex klasszikusan bemutatja a szisztolés és az impulzusnyomás növekedését, a pulzusszám (bradycardia) és a szabálytalan légzés csökkentését. Az a koponyán belüli megnövekedett nyomás okozta. A növekvő intracranialis nyomás (ICP) reagálva a légzési ciklusok szabályos és arányban változnak.

Hogyan lehet természetesen csökkenteni a gerincfolyadék nyomását?

Hatékony kezelések A nyomás csökkentése magában foglalja az folyadékot a -n keresztül egy kis lyukon keresztül -ben a koponya vagy az a gerinc zsinórában. A gyógyszerek mannit és hypertonikus sóoldat is alacsonyabb nyomás a . A folyadékok eltávolításával dolgoznak a testedből.

Miért adja meg a Mannitol az ICP-nek?


Mannitol Csökkenti a vér viszkozitását, a CBF változatlanul, míg a CBV és ICP csökken. Mannitol szintén csökkenti az ICP -t az agyi parenchymális sejtvíz csökkentésével, a teljes hatás 20-30 perc. Végül Mannitol belép a CSF-be és növeli az ICP -et. A 3% -os sóoldat hasonló ozmotikus hatású, mint Mannitol .

Hogyan nulla ICP?

EVD / ICP ZEROING
 1. ICP transzducer kell csatlakoztatni a monitorhoz ICP kábel segítségével a PHILLIPS monitorhoz.
 2. mossa meg a kezét és biztosítsa a nem érintő technikát.
 3. Forgassa el az EVD rendszer 3-as útját a rendszer többi részéhez (csak a rendszert csak a transzducerre hagyja)

tudsz szívni egy beteg ICP-vel?

Bevezetés. Az Endotracheal szívóválasztó (ETS) egy rutin ápolási eljárás, amelyet a pulmonális szövődmények csökkentésére használnak; Azonban a súlyos fejsérült betegeknél a IT lehet a az intracranialis ( ICP ) hirtelen növekedéséhez, és az páciens -t a további agykárosodáshoz képest veszélyeztetheti [1-3].

Hogyan értékeli az ICP-t?

Hogyan növeli az ICP diagnosztizált ICP-t?
 1. idegrendszeri vizsga. Ez az érzékek, az egyensúly és a mentális állapot tesztelése. Néha az Ön egészségügyi szolgáltatója meg tudja mondani, hogy a nyomás magas, ha szemét nézi a szeme egy szemészeti.
 2. gerinccsap (lumbális szúrás). Ez a teszt méri a cerebrospinalis folyadék nyomását.

Hogyan befolyásolja a vérnyomás az ICP-t?

Az érintetlen autoregulációs mechanizmusokban szenvedő betegeknél az vérnyomás csökkentése az ICP meredek növekedését eredményezte (20 +/- 3-30 +/- 2 mm Hg, átlag +/- szabványos hiba az átlag ), Míg az vérnyomás növelése közben a nem változtatta meg az ICP -t. Ha az autoreguláció hibás volt, az ICP közvetlenül az vérnyomással változott -vel.

Hogyan növeli az értágítás az ICP-t?


Hyperventilation Okok Csökkentett PACO2, amely később az artériás vazookonstrikciós -hoz vezet, így csökkenti az agyi véráramlást (CBF), agyi vérmennyiséget és ICP -t. Ezt a hatást az extracelluláris folyadék pH-változásaimat közvetítették, amelyek a pH-tól függően a Cerebral vazookonstrikciós vagy vazidilációt okozják.

Mi okozhat ICP-t?

ICP okai:
 • Túl sok cerebrospinális folyadék (az agy és a gerincvelő körüli folyadék)
 • vérzés az agyba.
 • duzzanat az agyban.
 • aneurysm.
 • vérmennyiség az agy valamely részében.
 • agy vagy fejsérülés.
 • agydaganat.
 • fertőzések, például encephalitis vagy meningitis.

Mi a normális intracranialis nyomás a gyermek számára?

Normál ICP értékek kisebbek, mint 10 & ndash; 15 MMHG az idősebb gyermekek számára, kevesebb, mint 3 & ndash; 7 Hgmh a fiatalabb gyermekeknél és kevesebb, mint 1,5 és ndash; 6 Hgmhg a csecsemők idején. ICP értékek nagyobb, mint 20 & ndash; A 25 MMHG -t növelni kell, és a legtöbb esetben kezelést igényelnek.

Milyen gyógyszerek csökkentik az intracranialis nyomást?

gyógyszerterápia
Carbonic Anhydrase egy kulcsfontosságú enzim, amely a cerebrospinalis folyadék előállításához szükséges. Ha ezt az enzimet elnyomják, a CSF gyártása csökken, ami szintén csökkenti az intracraniális nyomást. A leggyakoribb karbonsav-anhidráz inhibitor és a krónikus IH kezelésére alkalmazott fő gyógyszer acetazolamid ( Diamox ).

Hogyan kezelte az előkefimalis ICP-t?

Az előkészítő a növekvő ICP központok kezelése a tünetek körül, ami azt jelenti, hogy a légutak védelmét, a légzést és a keringést az ICP vezérlésére irányítják, és megőrizzék a megfelelő agyi perfúziót. Nyissa ki a légutakat, adjon oxigént és biztosítsa a megfelelő szellőzést.

mit érzel az ICP?


mivel az agy maga is hiányzik a fájdalom receptorok, a meninges a fájdalomcsillapító üzeneteket, amelyek szörnyű fejfájást eredményeznek. Az intracranialis nyomás klasszikus jelei tartalmaznak egy fejfájást és / vagy az érzés -et a megnövekedett nyomás, amikor fekve és megkönnyebbült nyomás alatt áll.

mi az ICP?

A terhesség ( ICP ) intrahepatikus kolesztázia ( ICP ) májbetegség, amely terhesség alatt fordul elő. Ez a feltétel befolyásolja az epe normális áramlását. Az epesavak vegyi anyagok az emésztéssel segítve. ICP -vel az epeáramlás lelassul a Ternben, az epesavak felépülnek a vérben.

Hogyan lehet megakadályozni az ICP terhesség alatt?

A nap napi 8-12 pohár vizet kell inni, és az elkerülje a alkoholos italokat és szódákat, például Cola-t. Az alkohol fogyasztása nem okoz kolesztázist az terhességben -ben, de az alkoholt az terhesség alatt kerülni kell, mivel számos szövődményhez vezethet, beleértve más típusú májbetegséget is.