Mit jelent az intnx SAS-ban?

INTNX (intervallum, start-from, növekmény, [igazítás]) intervallum a a mérési egység. Az intervallumok napok, hetek, hónapok, negyedek, évek. Indítsa el az -tól SAS dátumértéket, amelyet az -t növelni kell. Az növekése az intervallumok száma, amelyeknél az időpontja növekszik.E tekintetben, mi az intnx a SAS-ben?

Az INTNX funkció egy SAS dátumú időfunkció, amely egy SAS dátumértéket ad vissza egy adott számú lépések hozzáadásával, például egy kezdeti kezdési dátumhoz, például egy hetet a mai napig, hogy visszatérjen a dátumot jövő héten. A kezdő dátumnak egy SAS dátumnak kell lennie, és az intervallumok száma egész számnak kell lennie.

Hasonlóképpen, mi a mdy funkció a SAS-ben? Az MDY funkció átalakítja a hónapot, a napot és az év értékeit egy SAS dátumértékhez. Például mdy (10,19,1999) visszaadja az SAS dátum értékét "19OCT99'd. Szintaxis: mdy (hónap, nap, év) argumentumok. Hónap: Meghatározza a numerikus kifejezést, amely 1-től 12-ig terjedő egész számot jelent.

is tudni, hogy mit jelent az egész SAS-ban?

Intck funkció. Számítja ki az időegységek számát két dátum (vagy datetime) érték között. Az időegység esetében éveket, hónapokat, hetet, napot és még többet választhat. Intnx funkció. Számít ki egy SAS dátum (vagy dateTime), amely egy meghatározott számú időegység távol van egy meghatározott időponttól (vagy datetime) értéktől.

Hogyan találja meg a különbséget a SAS-ban két dátum között?

Általában a különbség a két SAS óra napokban legkönnyebben számítható időtartama = end_date - START_DATE. Ha azt szeretné, hogy fontolja meg az embereket, akik (ebben az esetben) be- és lemerülnek ugyanazon dátumon -nél, mint egy időtartama 1 nap, akkor a képlet időtartama = end_date-start_date + 1.

Mi a LAG funkció SAS-ben?

megértése DATA lépés LAG és DIF funkciók
Inkább LAG és DIF sorban állnak funkciók , hogy emlékezzen, és visszatérő érv értékek a korábbi hívások. Az LAG funkció emlékszik arra, hogy az értéket átadja, és eredményként visszatér az előző híváshoz.

mi a sysfunc sas?

% Sysfunc lehetővé teszi számunkra, hogy egy makróváltozót egy formátummal konvertáljunk anélkül, hogy adatlapot kellene igénybe venniük. Ez a példa egy makró változó dátumláncot konvertál egy makró változóba, amely tartalmazza az SAS dátum ábrázolást, meglévő SAS formátummal.

Hogyan használhatom SAST SAS-t?

Az SAS Data Step funkció Substr (általánosan kiejtett & ldquo; Sub-String & Rdquo;) A funkciót egy meghatározott helyzetváltozóban lévő speciális helyzetben vagy karakterláncokkal való együttműködésre használják. A funkció egy karakterlánc egy részére fókuszál, és a & ldquo; = = és rdquo mindkét oldalán fekszik; Jelentkezzen be egy adatlépéses nyilatkozatba.

Hogyan szkennelek egy funkciót a SAS-ben?

Az SAS szkennelési funkciója egyszerű és kényelmes módja annak, hogy elemezze a szavak karakterláncát.

A SAS
  1. szkennelési funkciója az NTH szó kiválasztása egy karakterláncban.
  2. kiválasztja az utolsó szót egy karakterláncban.
  3. különböző szómeghatározók kezelése.
  4. A szkennelés használata a hurkokkal a hosszú karakterláncok elemzéséhez.

mi a dátumpart?


Datejul (YYDDD) Visszaadja az SAS dátum értékének Julian dátumát. DatePart (DateTime) Visszaadja az SAS DateTime érték dátumrészét, mint egy dátumértéket.

Mi a Symput SAS?

Hívás Symput egy SAS & Reg; Nyelvi rutin, amely egy adatfolyamatban előállított értéket hozzárendel egy makró változóhoz. Ez az egyik olyan adatlépési interfész eszköz, amely dinamikus linket biztosít az SAS nyelv és a makró létesítmény közötti kommunikációhoz.

Mit tesz a funkció a SAS-ben?

Az Használja a -t, hogy numerikus értéket konvertáljon egy karakterértékre.
Az PUT funkció -nek nincs hatása arra, hogy az formátumok az -ben használják az Tedd utasításokban, vagy melyik formátumban az formátumok az adatkészletekben lévő változókhoz vannak hozzárendelve. Nem használhatja az Tedd funkciót -t, hogy megváltoztassa a változó típusát a numerikus adatkészletben lévő adatkészletben.

Loops adat lépés?

iteratív DO hurkok a legegyszerűbb formája DO hurkok végre tud hajtani egy SAS adatok lépésben.Az iteratív Do Loop cselekvései feltétel nélküliek, ami azt jelenti, hogy ha egy hurok -t határoz meg 50-szer 50-szer végrehajtásához, akkor 50-szerese lesz leállítás nélkül (hacsak hiba történt a feldolgozás során).

Hogyan kerek számokat SAS-ban?

SAS számos módja van az kerek -hez szám -nek egy egész -re.

funkciókat teljesítenek kerekítési ugyanazok a DATA lépés, mint a SAS / IML nyelv:
  1. a padlón funkció fordulóban le.
  2. a ceil funkció felfelé.
  3. a kerek funkciót a legközelebbi egész számra fordítja.
  4. az int funkciót nulla felé.

kivonhatja a SAS-ban?


A napok száma két SAS dátumokat , akkor csak elvesz egy a másiktól. A jelenetek mögött egy SAS dátum csak egy szám (1960. január 1-jétől napok száma).

do sas addig?

Az Do amíg a utasítás az Do hurokba történő nyilatkozatokat az -ben ismételten -et adja meg, amíg A feltétel igaz, az Do hurok minden egyes iterációja után ellenőrzi az állapotot. Az Do , míg az utasítás értékeli a hurok tetején lévő állapotot; Az Do amíg a utasítás értékeli a hurok alján található állapotot.

Hogyan számítod ki az életkorot SAS-ben?

AGE = INT ((végződő dátum és ndash; születési dátum) / 365.25); Az kiszámítás pontos egész számú korosztályhoz ez a módszer ajánlott: AGE = int (Intck ('hónap', születési dátum, végződő) / 12); Ha hónap (születésnapi) = hónap (végződő), akkor az kor = AGE - (nap (születési dátum) & gt; nap (végződő);

Mi az, míg a SAS-ben?

Az tegye, míg a utasítás értékeli a hurok tetején lévő állapotot; Az do , amíg az utasítás nem értékeli a hurok alján lévő állapotot. Megjegyzés: Ha a kifejezés igaz, akkor egy DO WHILE hurok nem nem hajtható végre.

Hogyan számolja ki a két dátum közötti hónapok számát?

, hogy megtalálja az hónapok számát vagy Napok két dátum között, írjon be egy új cellát: = datedif (A1, B1, & rdquo; m & rdquo;) hónap vagy = datedif & rdquo; d & rdquo;) napokig.

Hogyan adsz be SAS-ban?


A INPUT függvény a megadott értéket elő, amikor egy SAS expressziós olvassuk alkalmazásával egy meghatározott informat. Az használhatja a hozzárendelési nyilatkozatot, hogy az értéket egy változóban tárolja. Az bemenet utasítás olyan informat alkalmazást használ, hogy olvassa el az adatértéket, majd adott esetben az értéket egy változóban tárolja.

Hogyan írsz dátumokat SAS-ban?

Dátumok, 1960. január 1-je előtt, negatív számok; Az 1960. január 1-jét követő időpontok pozitív számok.
  1. SAS dátumértékeket venni minden szökőév nap, beleértve a szökőév napján a 2000. évben
  2. SAS dátumértékeket megbízhatóan megmondja, hogy mi a hét napja egy adott napra esett vissza, mint amennyire szeptember 1752 .

Hogyan tárolja a SAS-t és az időértékeket?

Az SAS System tárolja a dátumokat, mint a január 1.1960 óta eltelt napok számát. Például 1 január 1960 tárolja a 0. december 30, 1959 által SAS dátum egyenlő -2 és december 31, 1960 SAS dátum tárolja a 365. Times vannak tárolva száma eltelt másodperc óta éjfél.