Mi okozhat erythema multiforme-t?

Az erythema multiforme oka ismeretlen, de úgy tűnik, hogy egy allergiás reakció, amely a gyógyszerek, fertőzések vagy Betegségre válaszul. Amint fentebb megjegyeztük, gyakran az Herpes Simplex vírussal vagy fertőző organizmusokkal, például a Mycoplasma pneumoniae-val, mint például a Mycoplasma pneumoniae.Hasonlóképpen az emberek megkérdezik, milyen gyógyszerek okozhatnak erythema multiforme-t?

Bizonyos gyógyszerek is oka, hogy valaki dolgozzon erythema multiforme:

 • nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok)
 • antibakteriális gyógyszerek.
 • penicillin és penicillin alapú antibiotikumok.
 • Reizure gyógyszerek.
 • anesztézia gyógyszerek.
 • barbiturátok.

Továbbá az erythema multiforme fertőző? Az erythema multiforme gyakran kapcsolódik a Herpes Simplex vírushoz (a vírus, amely hideg sebeket okoz). De baktériumok, gombák és más vírusok is okozhatnak valakit, hogy fejlessze az állapotot. erythema multiforme nem fertőző . Tehát ha van, akkor nem adod meg valakinek.

Ezzel szemben az erythema multiforme egy autoimmun betegség?

Herpes simplex vírus (HSV) -asszociált erythema multiforme (hem): vírusos betegség egy autoimmun komponenst. Aurelian L (1), Ono F, Burnett J. erythema multiforme (EM) egy klinikai conundrum, amelynek neve tükrözi a sérülések széles morfológiai spektrumát.

Hogyan írja le az erythema multiforme-t?

erythema multiforme (EM) egy akut, önkorlátozó, gyulladásos bőr kitörés. A kiütés olyan foltokból készül, amelyek vörös welts, néha lila vagy hólyagos területek a központban. Gyakran érinti a szájat, a szemeket és más nedves felületeket is.

Hogyan lehet megakadályozni az erythema multiforme-t?

Orális Acyclovir (Zovirax) Korán kell megadni az erythema multiforme herpes-hez kapcsolódó járulékait, hogy csökkentsék a sérülések számát és időtartamát. A folyamatos Acyclovir ajánlott az megelőzésére ismétlődő herpes-társított erythema multiforme .

kaphatod az erythema multiforme-t kétszer?

erythema multiforme Minor, a léziók 1-2 héten keresztül fejlődnek, és végül 2-3 héten belül szubsztrák nélkül alakulnak ki. Azonban az erythema multiforme MIN kismérték megismétlődése gyakori (legfeljebb az esetek egy harmada), és leginkább a látszólagos vagy szubklinikai herpesz szimplex vírus (HSV) fertőzés előzményei.

mi az erythema tünetei?

Az erythema Nodosum egyéb tünetei:
 • láz.
 • fáradtság.
 • ízületi fájdalom.
 • fájdalom a lábakban.
 • boka duzzanat.
 • bővített nyirokcsomók a mellkasban.
 • köhögés.
 • torokfájás.

A Benadryl segíti az erythema multiforme-t?

az erythema multiforme (EM) minden formája, a legfontosabb kezelés általában tüneti, beleértve az orális antihisztaminokat, fájdalomcsillapítókat, helyi bőrápolást és nyugtató szájvízeket (pl. Orális öblítés meleg sóoldattal vagy oldattal difenhidramin , Xylocaine és Kaopectate).

Hogyan kezeljük az erythema-t?


Erythema nodosumot kezdetben kezeli az alapul szolgáló állapot azonosítását és kezelését, valamint a bőrelváltozásokkal együtt. Az erythema nodosum kezelése közé tartozik a gyulladáscsökkentő gyógyszerek és a kortizon szájon vagy injekcióval. A Colchicine valamikor hatékonyan alkalmazható az gyulladás csökkentésére .

Mi a Johnson-kór?

Stevens- Johnson szindróma egy ritka, komoly rendellenesség a bőr és a nyálkahártyák. Ez általában egy gyógyszerre vagy fertőzésre való reakció. Gyakran beavatkozik influenzaszerű tünetekkel, majd egy fájdalmas vörös vagy lilás kiütés, amely terjed és hólyagok.

mi a súlyos erythema?

Erythema Multiforme egy bőrreakció, amelyet fertőzés vagy egyes gyógyszerek indíthatnak el. Ez általában enyhe és néhány hét múlva eltűnik. Van egy ritka, súlyos forma, amely befolyásolhatja a száját, a nemi szerveket és a szemeket, és életveszélyes lehet.

az erythema multiforme végzetes?

erythema multiforme Minor nem túl komoly, és általában tisztázza az orvostudományt a fertőzés vagy a gyulladás szabályozásához. Ha azonban egy személy az erythema multiforme ( erythema multiforme fő) súlyosabb formáját fejleszti, akkor az állapot az Fatal lehet. A rendellenességet okozó fertőző betegség kezelése.

Milyen vírusok okoznak erythema multiforme-t?

Erythema multiforme egy bőr immunreakció, amelyet egy fertőzés vagy gyógyszer lehet kiváltani.

Az erythema multiforme egyéb okai közé tartoznak a vírusfertőzések, mint például:
 • adenovírusok.
 • influenza, vagy az influenza.
 • Epstein-Barr, amely Mono-t okoz.
 • hepatitis.
 • Coxsackie, amely vezethez, lábhoz és szájbetegséghez vezethet.
 • parvovírus.
 • HIV.

Hogyan azonosítja az erythemát és mi okozza ezt?


Erythema (a görög eritrótól, a piros színű) a bőr vagy nyálkahártyák vörössége, az által okozott hyperemia (fokozott véráramlás) a felületes kapillárisokban. Bármilyen bőrsérüléssel, fertőzéssel vagy gyulladással fordul elő. Példák az erythema -re, amely nem kapcsolódik a patológiához, az ideges elpirul.

Melyek a legfontosabb klinikai jelek és tünetek, amelyek jellemzőek a betegség erythema multiforme?

és tünetek és jelek
Erythema multiforme A tünetmentes, erythematous maculák, papulák, lécek, vezikulumok, bullae, vagy a disztális végtagok kombinációjaként jelenik meg (gyakran pálmák és talpok) és arc.

mi az urticaria multiforme?

Az Urticaria Multiforme egy olyan gyermekgyógyászati ​​betegeknél, akiket a gyermekgyógyászati ​​betegeknél tapasztalt, az elnémás, gyűrű alakú, policiklusos, erythematous redekek akut és átmeneti kialakulásának jellemzik, akut, ecchymotikus központok az Acral ödémával együtt.

Mi a célváltás?

a bőrgyógyászatban, az céltűzveszély vagy Bull't-Eye Lézió , amelynek hasonlatosságának megnevezése az Cél bika szemének hasonlósága miatt, az erythema multiforme (EM) tipikus léziója A vezikulát egy gyakran hemorrhagiás maculopapul veszi körül. Az cél-elváltozások is jellemző az erythema Chronicum migrans.

Mi a mérgező epidermális nekrolízis?

Toxikus epidermális nekrolízis (TEN) egy potenciálisan életveszélyes bőrgyógyászati ​​rendellenesség, amelyet széles körben erythema, nekrózis, és hólyagos leválása a epidermisz és a nyálkahártyát, így a hámlás és a lehetséges szepszis és / vagy a halált ( Lásd az alábbi képet). Tíz a leggyakrabban a kábítószer által indukált.

az erythema nodosum örökletes?


NO, EN nem egy örökletes rendellenesség. Melyek az Erythema Nodosum tünetei? Az EN-ben szenvedő betegek általában rosszul érzik magukat, röviddel korábban vagy ugyanakkor, amikor a csomók megjelennek.

lehet Acyclovir okozza Steven Johnson-szindrómát?

(1) Orvostudományi Minisztérium, Northwestern Egyetem Orvostudomány, Chicago, IL 60611, USA. Herpes simplex vírus szerepet játszik, mint egy oka szórványos és visszatérő erythema multiforme és Stevens - Johnson szindróma . Az Acyclovir -t az epizódok kezelésében 55% -os sikerességgel használják.

az erythema multiforme elhagyja a hegeket?

A legtöbb ember, aki az erythema multiforme -t kapja, nincs hosszú távú problémája. A kiütés általában 1-2 hét alatt megy, de 4 hétig tarthat. erythema multiforme nem elhagyja a hegeket -nek, de néhány ember észreveszi a sötét foltokat, amelyek több hónapon belül tartanak, miután a kiütés eltűnik.