Mi a grammley?

A Gramm-Leach-Bliley Act pénzügyi intézmények és ndash; olyan vállalatok, amelyek fogyasztói pénzügyi termékeket vagy szolgáltatásokat kínálnak, mint a hitelek, pénzügyi vagy befektetési tanácsok, vagy biztosítási és ndash; megmagyarázni az információs megosztási gyakorlatukat ügyfeleiknek és az érzékeny adatok megőrzésére.Ezután mi a fő célja a gramm leach bliley cselekedete?

Az Gramm - LEACH - BLILY ACT ( GLB ACT vagy GLBA ) az 1999. évi Pénzügyi Modernization ACT . megköveteli, hogy a pénzintézetek elmagyarázzák, hogyan osztják meg és védik ügyfeleik magáninformációit.

Továbbá, amelyek a GLBA három kulcsfontosságú szabálya? fő komponensei életbe léptetni, hogy szabályozza a gyűjtemény, nyilvánosságra hozatala, és a fogyasztói érdekek védelme nem nyilvános személyes adatokat; vagy személyesen azonosítható információk:

  • Pénzügyi adatvédelmi szabály.
  • biztosítékszabály.
  • Pretexting védelem.

Ebben a tekintetben milyen információkat tartalmaz a GLBA?

A pénzügyi tevékenységek, amelyekben ezek a vállalatok bekerülnek, megkövetelik őket, hogy összegyűjtsék a személyes Information -t az ügyfeleiktől, beleértve a nevét, címét és telefonszámát; Bank és hitelkártya számlaszámok; jövedelem- és hitelészletek; és a társadalombiztosítási számok. GLBA megfelelés kötelező.

Mi az az előfeszítési szabály?

1. Pretexting Rule . Az Pretexting Rule célja a személyazonosság-lopás ellen. Ahhoz, hogy megfeleljen, a PCC-nek mechanizmusokat kell kialakítania a személyes, nem nyilvános információkhoz való jogosulatlan hozzáférés kimutatására és enyhítésére (mint például a hallgató személyi adatainak, hogy telefonon, e-mailben vagy más médiában privát információkat kérjen).

ki kell felelnie a grammnak?

Az Gramm - LEach - Bliley Act pénzügyi intézmények és ndash; olyan vállalatok, amelyek fogyasztói pénzügyi termékeket vagy szolgáltatásokat kínálnak, mint a hitelek, pénzügyi vagy befektetési tanácsok, vagy biztosítási és ndash; megmagyarázni az információs megosztási gyakorlatukat ügyfeleiknek és az érzékeny adatok megőrzésére.

, amely az elnök deregulált bankok?

1999 kongresszus elfogadta a Gramm & ndash; Leach & ndash; Bliley törvény, más néven a pénzügyi szolgáltatások korszerűsítése törvény 1999 hatályon kívül helyezni. Nyolc nappal később, az Bill Clinton törvény aláírta.

Mi a pénzügyi adatvédelmi szabály?

A törvény értelmében, hivatalok érvényesíteni a Pénzügyi Adatvédelmi szabályzat , amely szabályozza, hogyan pénzügyi intézmények gyűjteni és nyilvánosságra ügyfelek személyes pénzügyi információkat; A Biztonsági szabály , amely megköveteli az összes pénzügyi intézmény számára az ügyfélinformációk védelmének biztosítása érdekében; és egy másik rendelkezés tervezett

Mit jelent az FFIEC?

Federal Pénzügyi intézmények Vizsgálati tanács

Mi a védelmi szabály?


biztosítéki szabály előírja a vállalatok, hogy dolgozzon ki egy írásos informatikai biztonsági tervet, amely leírja, hogy a program, hogy megvédje az ügyfél adatait. A tervnek megfelelőnek kell lennie a vállalat méretének és összetettségének, tevékenységének jellegének és terjedelmének, valamint az ügyfélinformációk érzékenységének.

miért jött létre a GLBA?

Az 1929-es fekete kedd és csütörtök következtében felmerült figyelemre méltó veszteségek miatt az üveg-Steagall Act eredetileg A bankbetétesek védelme a tőzsdei volatilitással kapcsolatos további kockázati kitettségtől.

mit jelent a GLB?

homoszexuális lesbian bisexual

Mi a GLBA kockázatértékelés?

Az elektronikus rendszerek sérülékenységeit azonosítjuk, az értékeli a valószínűségét és a fenyegetések esetleges károsodását, és az értékeli a kontrollok -megfelelőségét az kockázatok mérsékléséhez . Az GLBA kockázatértékelése magában foglalja: minden technológia és szállító szolgáltatás felsorolása és ezeket a rendszereket az általuk feldolgozott adatok alapján, vagy tárolja.

Mennyibe kerülhet egy pénzügyi intézménynek az ügyfelek tájékoztatásának elmulasztása miatt?

A nem megfelelőség súlyos büntetései vannak: legfeljebb 5 évig terjedő börtönbüntetés, meredek bírságok vagy mindkettő. A pénzügyi intézmény minden egyes jogsértésnél egy $ 100,000 -ig bírságot szabhat ki; A tisztek és az igazgatók minden egyes jogsértésnél legfeljebb 10 000 dollárig bírságot szabhatnak ki. Itt van egy gyors pillantás a GLBA három alapvető részére.

Ki egy pénzügyi intézmény a GLBA alatt?


A Gramm-Leach-Bliley Act igényel & ldquo; pénzügyi intézmények & Rdquo; & ndash; olyan vállalatok, amelyek fogyasztók pénzügyi termékeket vagy szolgáltatásokat kínálnak, mint a hitelek, Pénzügyi vagy Befektetési Tanácsadás vagy Biztosítás & Ndash; hogy megmagyarázzák adatvédelmi gyakorlataikat ügyfeleiknek, és biztosítsák az érzékeny adatokat.

, ami NPI-nek tekinthető?

Az adatvédelmi szabály megvédi a fogyasztók "nem public személyes adatait" ( NPI ). Az NPI bármely "személyesen azonosítható pénzügyi információ", amelyet egy pénzügyi intézmény összegyűjti a pénzügyi termék vagy szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban egy személyről, hacsak az információ egyébként "nyilvánosan elérhető".
Az

bankok megoszthatják az információkat egymással?

információ megosztása az bankok általában történik a fogyasztó hitelminősítő cégek, mint a Equifax, TransUnion. Vannak olyan korlátozott körülmények között, amelyek olyan formális csatornákon kívül vannak, amelyeket az megosztott információk , azaz: az -es információcsere a személyazonosság-lopáshoz és csaláshoz kapcsolódó

Hogyan befolyásolja a pénzügyi szolgáltatások modernizációs aktusát a fogyasztói magánélethez?

megértése Financial Services Modernizációs törvénye 1999 törvény is befolyásolta fogyasztói adatvédelem , amely előírja, hogy pénzügyi vállalatok elmagyarázni fogyasztók és ha igen, hogyan osztják meg személyes pénzügyi információkat; Ezeket a vállalatokat is megkövetelte az érzékeny adatok megőrzésére.

Mi a GLBA-szállító?

A GLBA a pénzügyi intézmény gyártóinak a törvény működésével bővül, ha az szállító megfelel a szolgáltató meghatározásának. Bármely fél, amely lehetővé teszi a pénzügyi intézmény ügyfélinformációjához való hozzáférést a szolgáltatások közvetlenül az intézmény számára.

Mikor kell megadni az adatvédelmi értesítést?


Az általános adatvédelmi rendelet (GDPR), amely hatályba lépett 25 május 2018 igényel szervezetek, hogy az egyének bizonyos információt a személyes adatok gyűjtésének és felhasználásának. Ezt magánéletről szóló értesítés útján lehet elvégezni.

, ami NPPI-nek tekinthető?

Mi az NPPI ? A nem nyilvános személyes adatok bármely olyan adat vagy információ az által a -nek a természetben, és nem tartozik a nyilvános hozzáférhetőségre. A személyes adatok magukban foglalják, de nem kizárólag: & Bull; Egyéni nevek. &bika; Társadalombiztosítási számok.

mi a glb rekordok?

A Gramm-Leach-Bliley-törvény (& ldquo; GLB ACT & RDQUO), más néven az 1999-es pénzügyi korszerűsítési törvénynek is ismert szövetségi törvény, amely olyan szervezeteket igényel, amelyek jelentősen részt vesznek a pénzügyi szolgáltatások nyújtásában a magánélet védelme érdekében és az ügyfelek nem public személyes adatainak biztonsága.