Mi a rekordbázis?

Meghatározás. 1. A páciens maradék gerincének alakjára öntött fogsor megerősített része, és a fogsor fogakjának támogatására szolgál. 2. Kombinált viaszréz és fogsor bázis a BITE és rekord regisztrálására szolgál az ajakvezeték és a teljesség a mesterséges fogak esetleges elrendezéséhez.Következésképpen mit használnak a viaszpályák? A

Wax Rims olyan eszközök, amelyek -esek a fogászatban használják, hogy segítsenek a cserélhető protézisek, például a teljes és részleges fogsorok gyártásában.

is megkérdezheti, mi a próba fogsor-bázis? Szerint GPT egy ideiglenes fogsor bázist definiáljuk, & ldquo; Egy ideiglenes anyagot képviselő bázis a fogsor , amely a készítéséhez használt maxillomandibularis (állkapocs) kapcsolatban bejegyzések és elrendezése fogak. & Rdquo; ? Szintén általánosan ismert; ? Base lemez? Ideiglenes Base ? Rekord Base ? Trial Base .

Másodszor, hogyan csinálsz egy okkluzális peremet?

MAXILLARY OCCLUSAL RIM építése Modellezőviaszban

  1. A Bunsen égő lángját használja a modellező viasz felmelegítéséhez.
  2. hajtsa be az alapanyag viaszt egy téglalap alakú viaszba.
  3. Alkalmazza a ragacsos viaszt a bázis rögzítéséhez.
  4. Helyezze a hajtogatott modellező viaszt a rekordalapra.

Hogyan regisztrálsz egy harapást?

Ez egyszerű: csak tegye az harapás regisztrációs anyagot az előkészített fogakra, és a beteg közelébe kerüljön, miközben ellenőrzi a fogakat a kontralaterális oldalon (7. ábra). Miután az harapás be van állítva, meg kell próbálnunk vissza a szájba, hogy ellenőrizze, hogy illeszkedjen, de először meg kell vágnunk az regisztrációs -t.

Mi a rekord alapok?

Record bázisok és viasz felnik felvételéhez használható a testtartási helyzetét az alsó állkapocs kapcsolatos maxilla, hogy ki tudjuk rendezni a fogsor fogai a helyes okklúziós kapcsolatot.

mi egy harapás perem?

Denture OCCLUSAL RIMS , vagy Bite Rims , Tegyen többet, mint a beteg harapása . Ez a függőleges távolság a felső és az alsó állkapocs között, ha a természetes fogak vagy fogsor fogak helyes elzáródásban vannak. A megfelelő VDO a páciens orrának, az ajkának és az állának szokásos pozíciójaként jelenik meg.

tudsz viaszkereket?

Viasz Az kerekei !
Alkalmazza őket egy applikátor párnával, majd Bubbal az kerék -vel. ők megtartják az kerekeit, amelyek fényesnek látszanak, és azok megakadályozzák a fékpor tapadását. Az Wheels hosszabb ideig tisztább. A jó hír az, Ha használata kerék viasz -t ajánlott, a víz az egyetlen dolog az , amit a -nek meg kell tisztítania az kerekeit a viaszok között.

Hogyan méri az OVD-t?

Az ujj hegyétől a második gyűrődésig tartó távolság mért -t digitális féknyereg segítségével mértük. Az OVD -t két mérés alapján hozták létre : az egyik az orr szeptumától az álla mentonáig; és a másik pedig az orr (n) csúcsától az álla hegyén (GN) csúcsán.

Mi a viasz Próbálja meg a fogsorokat?


viasz Próbálja -in az fogsor előzetes megtekintése az egyes fogakat egy gumi színű Wax -ben. Az Ön és a fogorvos használja, hogy értékelje és elérje az fogsor kívánt megjelenését, mielőtt a laborunkban feldolgoznánk.

Mi a viasz harapás a fogsorok számára?

A laboratórium az állkapocs modelljét vagy öntőformáját teszi. A fogakat egy viasz bázisba helyezzük, és az viasz az fogsor pontos formájára vonatkozik. A & Ldquo; Try-in & rdquo; Az fogsor általában a fogorvos irodájában történik, hogy a végleges fogsor elkészítése előtt bármilyen beállítást végezzen.

Mi a viasz harapás regisztráció?

Bite Regisztráció A benyomást kelt a páciens felső és alsó fogai az harapás pozícióban, hogy segítsen a koronák, fogsorok, mouthuards stb

Mi az okkluzális perem célja?

Occlusion RIMS , Definíció: Az átmeneti vagy végső fogsor-bázisokon előállított felületek a maxillomandibularis relációs rekordok és a fogak elrendezése. A maxillomandibularis kapcsolati rekordok készítésére és a fogak elrendezésére szolgál: i.

Hogyan lágyíthatom a fogam viaszomat?

& ndash; forma Az viasz : Vegyünk egy kis mennyiségű viasz & MDash; a terület méretétől, amelyet lefedi és MDash; és tekerje egy kis golyóba. Roll az viasz -t legalább öt másodpercig. Az ujjainak melegsége az lágyítja a az viasz -t, és megkönnyíti a helyét.

Mi a harapásblokk a fogsorhoz?


1 SUP>. A Manchester harapásgátló (1. ábra) két pillére viasz található kétoldalúan a régióban a mandibuláris második kisőrlő-első őrlőfogak pozíciók. Ez biztosítja a klinikus egy egyszerűsített alacsonyabb peremmel, hogy rögzítse az állkapocs regisztrációs szakaszát a teljes fogsor konstrukció.

Hogyan rögzíted a centrikus kapcsolatokat?

lépések a Centrikus kapcsolat eléréséhez
  1. Recline A beteg, így a karok párhuzamosak a padlóval, és az álla felfelé mutat. Az
  2. stabilizálja a páciens fejét a borda és az alkar között.
  3. emelje fel a páciens állát, hogy kissé nyújtsa a nyakát, miközben az alkarját párhuzamosan tartja a padlóról.

mi az okkluzális sík?

1. Egy képzeletbeli ívelt sík, amelyet az elülső fogak felsõ élei és a hátsó fogak Occlusal felületei alkotnak. Ebből következik a fogak természetes görbülete, a hátsó görbe után magasabbra görbülve, és magasabbra görbül, mivel kifelé nyúlik, Wilson görbéje után.

Mi a központi kapcsolat a fogászatban?

A fogászatban , centrikus kapcsolatban a mandibula állkapocs helyzetbe, amelyben a fej a condylus található amennyire anterior és superior, amennyire csak lehetséges a mandibuláris fossa / glenoid fossa. Ez a helyzet klinikailag észrevehető, ha a mandable jobb és utólag irányul.

Mi a sellac alaplap?

Shellac alaplemezeket használnak a fogsorok / hamis fogak gyártási folyamatában a fogászat területén. Az ideiglenes fogsor lemezek -t biztosítanak, hogy ellenőrizzék a páciens illeszkedését és érzését.

Mi a hideg gyógyítás akril?


Lucitone HIPA nagy hatású önthető akril fogsor. Ez az első önthető akril fogsor a piacon, hogy meghaladja mindkét szükséges ISO szabványt a jobb ütésállóság érdekében.

milyen típusú eltávolítható protézis helyettesíti egy vagy több fogot?

Cserélhető Prothodontics A fogászat specialitása, hogy az helyettesíti a hiányzó fogakat egy eltávolítható protézis -vel. Mi gyakoroljuk, ha lehetetlen rögzített munkát végezni. eltávolítható részleges fogsor, amelyet részlegesnek is neveznek, az helyettesíti az egy vagy több fogait ugyanabban az ívben.

Mi az alaplemez a fogászatban?

Base & Middot; Plate (B & # 257; s'pl & # 257; t), átmeneti forma, amely a fogsor bázis -jét képviseli; a maxillomandibular (állkapocs) kapcsolatok rögzítésére és a fogak elrendezésére szolgál.