Mikor kell használni a csúcsáramlási mérőt?

A csúcsáramlási mérő A egy olcsó, hordozható, kézi eszköz az asztmával rendelkezők számára, amely az a -t, hogy mérje meg, hogy a levegő elmozduljon a tüdőből. Az csúcsáramlási mérése Ez az méter fontos része az asztmás tünetek kezelésének és az asztmás támadás megakadályozásának.- kérdezte azt is, hogy mi a jó olvasás a csúcsáramlási mérőn?

Zöld Zóna: A szokásos vagy normál csúcsáramlási értékek 80-100 százaléka világos. Az csúcsáramlás a zöld zónában azt jelzi, hogy a tüdőfunkciómenedzsment vezérlés alatt áll. Sárga zóna: A szokásos vagy normál csúcsáramlási értékek 50-79 százaléka A óvatosan jelzi.

Hasonlóképpen, a csúcsáramlási mérők pontosak? Az csúcsáramlási mérőmérőkből származó értékeknek pontos -nek kell lenniük, és megbízhatónak kell lenniük a felesleges diagnózis és a klinikai rosszság megelőzésére. A vizsgálatban legfeljebb 65 l / perc különbségei azt sugallják, hogy az csúcsáramlási mérőmérők a klinikai gyakorlatban nem cserélhetők fel.

Következésképpen a nap folyamán a csúcsáramlás változik?

Meg kell mérni az csúcsáramlást -ben reggel és este az inhalátorok bevétele előtt, vagy az orvos vagy a nővér által javasolt módon. csúcsáramlás változások a nap folyamán, és az lehet a kissé alacsonyabb -ben reggel, mint az este.

Mi legyen a csúcsáramlás egy nő számára?

Men lehet csúcsáramú értékek, amelyek alacsonyak, mint 100 liter / perc kevesebb, mint az átlagos érték, és még mindig csökken a normál tartományba. Nők lehet csúcsáramú értéke, mint 80 liter / perc kevesebb, mint az átlagos érték, és még mindig csökken a normál tartományba.

400 jó csúcsáramlás?

normál csúcsáramlás A a magasság, az életkor és a nemek szerint változhat. A felnőtteknek az 400 és 700 liter percenkénti értékeket kell elérniük, a férfiak általában magasabbak. A leolvasások általában reggel alacsonyabbak, és befolyásolják, hogy a közelmúltban a személy vette az inhalátort, hogy bővítse a légutakat.

Mi a jó csúcsáram szám?

80 és 100 százaléka a szokásos vagy " Normál " csúcsáramlási Rate jelek Minden tiszta. Az olvasás ebben a zónában azt jelenti, hogy az asztma ésszerűen kontroll.

miért olyan alacsony az én csúcsáramm?

Flow Rate csökkent, ha a légutak blokkolva vannak. Ha jelentősen csökken az csúcsáramlási sebességedben, akkor a tüdőbetegségben lévő flare-up okozhat. Az asztmával rendelkező emberek az alacsony csúcsáramú -os sebességet tapasztalhatják, mielőtt légzési tüneteket alakítanak ki. súlyos szorongás vagy pánik, amelyet a lélegzetképtelenség okoz.

Mi a normál csúcsáramlási olvasás a felnőtteknél?

normál csúcsáramlás A a magasság, az életkor és a nemek szerint változhat. Az felnőttek -nek a 400-700 liter -700 liternek minősülnek, a férfiak általában magasabbak. -es leolvasások általában alacsonyabbak, és befolyásolják, hogy mennyire nemrégiben a személy bevette az inhalátort, hogy bővítse a légutakat.

Mi a veszélyes csúcsáramlás olvasása?


Vörös zóna = VESZÉLY
Az csúcsáramlás aránya kevesebb, mint 50 százaléka a személyes legjobb, az orvosi vészhelyzet jelzése. Lehet, hogy súlyos köhögés, zihálás és légszomj. Állítsa le, amit csinálsz, és használsz egy bronchodilatort vagy más gyógyszert a légutak megnyitásához.

Miért jó, hogy jó csúcsáramlást érjen el?

csúcsáramú napló segítségével a pontszámok rögzítésére:
Segítsen abban, hogy biztos abban, hogy a gyógyszerek dolgoznak. Különösen hasznos, ha megváltoztatta a gyógyszert vagy az adagot. Get Korai figyelmeztetés, ha a légutak küzdenek, még akkor is, ha az OK -et érez, így az a gyors cselekményt, hogy elkerülje az asztmás támadást.

Javíthatja a csúcsáramlást?

Megosztás A Pinterest légzési gyakorlatok Can Súgó javítja a egy személy tüdőkapacitását. A POTED LIP LEHETÉS egy olyan edzés, amelyet az lehet a segítségével, hogy az a légutak hosszabb ideig nyitva maradjon, hogy segítsen a levegő Flow -nek. Lélegezzen ki az -en keresztül a által végzett ajkán, hogy kétszer olyan hosszú ideig lélegezzen be, mint a légzés.

lehet a COPD csúcsáramlási mérőjét?

COPD áramlásmérővel az COPD
esetében az -vel együtt az -es Asztmához az csúcsáramlási mérőműszere is hasznos lehet más tüdőköpenyekkel, például COPD -vel.Az COPD -vel rendelkező emberek a légutak és a gyulladás szűkítését is fejleszthetik ki. A PEFR nyomon követésével az COPD-vel rendelkező emberek meghatározzák, hogy mi a normális számukra.

mi a csúcsáramlási zónák?

Peak Flow Zónák azok a mérési területek csúcsáramú méter. Az csúcsáramlási zónáinak célja az ellenőrizetlen asztma korai tüneteinek bemutatása. Az csúcsáramlási zónák minden egyes személy számára eltérő módon vannak beállítva. Az Ön egészségügyi szolgáltatója segít meghatározni az csúcsáramlási zónáit.

Mi a csúcsáramlásváltozás?


PEAK A Flow (PEF) a tüdőfunkció objektív mérése, amelyet széles körben használtak az asztma diagnosztizálásában és nyomon követésében sok éven át. Ez a maximális lejárat mértéke, amelyet általában liter / percben kifejeznek, és csökkenti, mivel a légutak a bronchokonstrikció miatt szűkültek.

Mit jelent a magas csúcsáramlás?

Peak Flow a egy egyszerű mérés, hogy milyen gyorsan fújhat ki a levegőt a tüdejéről. Gyakran használják az asztma diagnosztizálására és figyelemmel kísérésére. Hitel: Science Photo Library. Az csúcsáramú teszt olyan keményen fúj, mint egy kis kézi eszköz, amelyet csúcsáramú méternek neveznek.

az asztma rosszabb éjszaka?

Azonnal Nightime Asthma , ez az Asthma típusa, amely az rosszabbat kapja az éjszakai -nél. Nem szokatlan az Asthma tünetei számára, hogy sötétebbek legyenek. Ha van asztma , akkor nagyobb valószínűséggel ébred fel köhögés és zihálás, mivel ezek a szintek esnek. A sinus fertőzés vagy a posztnazális csepegés lehet az Nocturnal Asthma oka.

Miért okoz az asztma a napi változást?

Circadian variáció az asztmás Shift munkásokban szorosan kapcsolódott az alváshoz, és gyakorlatilag független a napidejűleg. A kezelés hajlamos elveszíteni annak hatását, mivel az alvás során megszűnik, és ez növeli a látszólagos Diurnal Variation -t számos betegben. Jól ismert, hogy az Asthma jelölt Diurnal Variation .

Mi a csúcsáramlás ellenőrzése?

A csúcs áramlásmérő egy olcsó, hordozható, kézi eszköz azok számára, akik asztmában annak mérésére, hogy mennyire jól levegő áramlik ki a tüdőben. Ezt az intézkedést " Peak lejárati Flow ", vagy "PEF" -nek nevezik. A PEF nyomon követése, az egyik módja annak, hogy tudjuk, hogy az asztma tünetei az irányításban vagy súlyosbodásban vannak-e.

Mi befolyásolja a csúcsáramlást?


egy egyszerű kérdőív és mérés révén a magasság, a súly és az Peak kilégzési áramlási arány 3061 A város és a vidéki populációk gyermekei. Az asztmás vagy más légúti betegségekkel rendelkező gyermekek alacsonyabb Peak kilégzési áramlású -os árak, és a vidéki területeken élő fiatalabb gyermekek magasabb arányt kaptak.

Mi a normál tartomány a csúcskimeneti áramlási sebességhez?

80 és 100 százaléka a szokásos vagy normál csúcsáramlás leolvasások egyértelműek.

Hogyan diagnosztizálják az asztmát?

mérése csúcs áramlás magában, amelynek a beteg Vegyünk olyan mély lélegzetet, mint lehetséges, és fújja ki a kemény és a lehető leggyorsabban a mérőkészülék (egy csúcs áramlás mérő). Az teszt méri a lejárt légáramlási sebességet.